Jucãrii din lemn

Cine ar putea uita copilãria si jocurile cu jucãrii din lemn? Bucãtãrii din lemn; cãsute pentru pãpusi; magazine; trenulete de lemn sau blocuri de constructie din lemn de calitate în diverse forme si culori? Jucãriile de lemn sunt printre cele mai vechi jucãrii pentru copii. Realizate manual si de o originalitate unicã; acestea vor bucura atât pe cei mici; cât si pe adulti; fiind cadouri ideale pentru diverse ocazii. 

Mai ales într-o perioadã cu o constientizare crescutã a mediului; avantajele si caracteristicile jucãriilor din lemn ies în evidentã. Sunt redescoperite; am putea spune; aducând multã distractie bebelusilor; copiilor mici; si chiar copiilor mai mari. Aici vã prezentãm avantajele jucãriilor de lemn si vã spunem ce ar trebui sã stiti dacã alegeti jucãrii din lemn. 

Ce face jucãriile de lemn atât de populare la copii? Jucãriile din lemn nu ies din modã. Care sunt avantajele lor? De ce s-au mentinut ca jucãrii preferate de-a lungul secolelor – desi existã o concurentã puternicã din partea jucãriilor din plastic si a optiunilor de joc digital?

Inspirati-vã din blogul nostru

#ShowMore#

Lemnul este un material direct din naturã; care necesitã doar o prelucrare minimã si oferã baza pentru jucãrii de înaltã calitate.

Lemnul de fag este unul dintre cele mai utilizate materiale în productia de jucãrii din lemn. Datoritã multiplelor sale proprietãti: consistentã bunã (nu prea tare); nu se sparge; rezistent la socuri; disponibilitate ridicatã si rapidã.

Desigur; în functie de oportunitate si disponibilitate; se folosesc si alte tipuri de lemn: Stejarul este considerabil mai dur; mai rar si mai scump decât fagul. Lemnul de artar; deschis si moale; este adesea baza jucãriilor pentru copii. Lemnul de mesteacãn; cu textura sa; este ideal pentru puzzle-uri din lemn. Figurinele mici din lemn pot fi fãcute din tei. Lemnul de pin este materia primã pentru producerea de cãsute pentru pãpusi; trenulete din lemn sau cai balansoari; de exemplu. 

Jucãriile de lemn au o lungã traditie. Chiar si bunicii nostri s-au jucat cu mini-bucãtãrii din lemn; cãsute de pãpusi; masinute stilizate sau locomotive de lemn si; bineînteles; cu blocurile de constructie legendare. Iar calul balansoar a devenit un obiect al dorintei copiilor.

Jucãriile din lemn simbolizeazã munca manualã de calitate si reprezintã productia profesionalã a producãtorilor si companiilor experimentate. 

Furnizorii mai noi continuã traditiile bine stabilite cu mare succes si astãzi oferã jucãrii din lemn în toate gama de preturi; caracterizate prin multiple inovatii si o valoare ridicatã. Produs natural si sustenabilitate. Jucãriile din lemn au ceva esential în fata jucãriilor din plastic: sunt sustenabile si protejeazã mediul înconjurãtor.

Jucãriile din lemn sunt extrem de robuste si rezistente. Acestea sunt foarte importante; mai ales în ceea ce priveste jucãriile pentru bebelusi. De cele mai multe ori; odatã ce sunt scãpate sau aruncate; lemnul rãmâne intact. Este extrem de rezistent si foarte usor de curãtat. Un pic de umiditate nu le poate dãuna mai mult decât nisipul din cutia de nisip. Lemnul este; de asemenea; foarte durabil. Spre deosebire de plastic; la utilizarea normalã nu se desprind pãrti individuale. În acest mod; copiii mici le pot manipula corect si valoarea de joc se mentine pe termen lung. Jucãriile din lemn sunt transmise fratilor mai mici si pot fi utilizate si de-a lungul generatiilor.

Jucãriile din lemn sunt; de asemenea; populare deoarece stimuleazã creativitatea chiar si a celor mai mici. Se pot experimenta cu toate simturile si sunt deosebit de potrivite pentru a îmbunãtãti abilitãtile motorii ale copilului. Jucãriile din lemn sunt usor de apucat de copil; pot fi „gustate” si observate. Culorile si formele invitã bebelusii si copiii mici sã exploreze. Copilul învatã sã sorteze; sã recunoascã; sã asocieze. Poate imita situatii si combina formele într-o nouã structurã. Jucãriile din lemn sunt potrivite ca prime jucãrii pentru copii. Aceste jucãrii sunt usor sustenabile si foarte simple; scopul lor fiind sã încurajeze copilul sã exploreze si sã stimuleze toate simturile. Întotdeauna sunt vopsite cu substante inofensive pentru sãnãtate. Astfel; copiii le pot roade. În plus; sunt suficient de mari încât sã nu poatã fi înghitite de copil.